PRIMĂVARA-N SĂRBĂTOARE!

1204gigi12042018

Primăvara – armonie de sunet, lumină și culoare, debuteaza cu sărbătoarea mărțișorului, urmată de sărbătoarea celei mai de preț ființe care ne-a dat viață.

Elevii Școlii Gimnaziale Dărmănești, sub îndrumarea d-nelor profesor Bodnariuc Cristina și Seuciuc Mihaela au celebrat sărbătoarea Mărțișorului, confecționând cu măiestrie și dăruire, mărțișoare pentru cei dragi. Folosindu-și creativitatea și îndemânarea, micii școlari au realizat diverse modele de mărțișoare, legate cu tradiționalul șnur, fir roșu și alb – simbol al reînoirii timpului și al renașterii naturii. Deși, în general fetele și femeile primesc mărțișoare, pe care le poartă pe toată durata lunii martie, în Dărmănești, conform tradiției, fetele au fost cele care au dăruit mărțișoare băieților, urmând ca, în schimbul lor, să primească daruri în ziua de 8 Martie.

Și pentru această zi, ziua de 8 Martie, elevii s-au pregătit intens să surprindă fința cea mai dragă, care le-a dat viață. Felicitări realizate cu dragoste, diplome, poezii și cântece închinate mamei au adus emoție și bucurie în sufletele și pe chipurile mămicilor.

Prof. Cristina Bodnariuc