O întâlnire importantă

1204gigi12042018

Președintele Consiliului Județean al județului Suceava, domnul Gheorghe Flutur, la 26 februarie 2018, i-a convocat pe reprezentanții minorităților care trăiesc în județ la consultări legate de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri. Pe teritoriul județului, în Bucovina, au conviețuit de-a lungul istoriei, așa cum o fac și astăzi, douăsprezece minorități care au trăit în armonie, fiind un exemplu de conviețuire pașnică, în bună înțelegere și respect.

Au fost prezenți la întălnire reprezentanții a nouă minorități. Din partea Uniunii Culturale a Rutenilor din România, filiala Suceava, au participat Bodnariuc Cristina, președinta filialei și Bodnariuc Cornel care au mulțumit pentru invitație și au expus programul propriu de sărbătorire a Centanarului, așa cum a făcut fiecare participant.

Domnul președinte Gheorghe Flutur a propus o serie de activități comune: punerea în valoare a personalităților fiecărei minorități, patrimoniul cultural, operele de artă, literatură, meseriile tradiționale, specificul culinar, portul, realizarea unor muzee care să conserve aceste comori, accesarea de fonduri europene prin care să fie reabilitate obiective ce aparțin minorităților. În final i-a felicitat pe cei prezenți pentru energia de care dau dovadă spunând că întălnirea a fost constructivă și a propus o nouă întălnire, promițând tot sprijinul Consiliului județean.

Prof. Saghin Maria