Întâlnire a tinerilor din organizațiile minorităților naționale, membre ale Consiliului Minorităților Naționale

1204gigi12042018

Departamentul pentru Relații Interetnice a organizat în data de 28 martie 2018, la propunerea lansată de Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, un forum al tinerilor minoritari din România, dedicat evocării Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

La dezbatere au luat parte din partea DRI: Eniko Katalin Lacziko – secretar de stat, Christiane Gertrud Cosmatu – subsecretar, Liliana Barbulescu – sef serviciu, Carmen Constantinescu – consilier superior. Uniunea Culturală a Rutenilor a fost reprezentată de Svetlana Mureșan, președinta forumului tineretului rutean din România. În urma dezbaterilor purtate cu tinerii prezenți din partea celor 9 minorități naționale, au fost creionate noțiuni generale importante privind organizarea forumului tinerilor aparținând minorităților naționale, acesta fiind propus spre desfășurare la Palatul Parlamentului, în luna octombrie. Obiectivul forumului este de a aduce în atenția publicului tânăr și nu numai, a contribuției culturale, spirituale și materiale a minorităților naționale în dezvoltarea României.

Pentru a putea fi centralizate și dezbătute propunerile venite din partea tinerilor, a fost constituit un Comitet de organizare al forumului, iar propunerile finale vor fi aduse în atenția conducerii DRI, acesta urmând să fie factorul decizional cu privire la respectarea viziunii și îndeplinirea obiectivelor forumului.

Svetlana Mureșan