Cupa diversității ediția a II-a, București, octombrie 2016

1204gigi12042016

Departamentul pentru Relaţii Interetnice (DRI), în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal (FRF), a organizat în perioada 21 – 23 octombrie a.c. a doua ediție a evenimentului sportiv intercultural de fotbal, denumit Cupa Diversității. În acest an, Uniunea Culturală a Rutenilor din România a participat cu o echipă de fotbal formată din tineri amatori și pasionați de sport, din Bistra, Maramureș.

Participanții s-au reunit vineri la tragerea la sorți a campionatului de fotbal al minorităților, care a avut loc la Casa Fotbalului, unde au fost primiți de oficialități marcante ale lumii fotbalului românesc.
Competiția, la care s-au înscris 11 echipe a avut loc sâmbătă, 22 octombrie, la Centrul Național de Fotbal Buftea, unde echipele s-au întrecut pentru un loc în semifinale. Ziua s-a încheiat la Casa Fotbalului, cu o dezbatere pe tema prevenirii şi eliminării rasismului în sport şi modalităţi de promovare a schimbului de bune practici în combaterea discriminării.

Finalele campionatului de fotbal au avut loc duminică, 23 octombrie, urmând ca în aceeași zi să aibă loc și premierea câștigătorilor iar câștigătorii au fost premiați cu niște cupe deosebite și felicitările bine-meritate.

Francisc Gal