Școala de Radio: Minoritățile în direct

1204gigi12042016

Adoua ediție a „Școlii de Radio: Minoritățile în direct” a avut loc în perioada 14 – 17 octombrie 2016, la București. Cu acest prilej, tineri reprezentanți ai tuturor minorităților s-au reunit în cadrul evenimentului, pentru a deprinde de la cei mai de seamă reprezentanți ai domeniului, tehnica realizării de emisiuni radio, de la formularea ideii jurnalistice și până la difuzarea pe frecvențele radio.

Timp de patru zile, participanții la proiect, iubitori de sfera mass-media, au aflat ce este jurnalismul, cum funcționează o instituție media, având ocazia de a vizita studiourile de emisie și cabinele de montaj ale diferitelor posturi de radio și studiourile și platourile Televiziunii Române.

Tinerii și-au însușit standardele și practicile acestui domeniu dar și modul în care acestea pot fi aplicate în mass-media minorităților, de la traineri, regizori artistici, scenariști, redactori și realizatori TV, toți fiind nume importante ai acestui segment, oameni dedicați acestei profesii dar și deschiși de a transmite celor din jur ceea ce ei au învățat după mulți ani de muncă și studiu.

Toate acestea ne-au ajutat și pe noi, cei patru tineri ruteni din filialele Maramureș și Arad să dobândim un bagaj de cunoștințe și abilități pe care să le folosim cu încredere ori de câte ori vom avea nevoie.

Svetlana Mureșan