Comunicat

1204gigi12042015

În data de 17 noiembrie 2015, am participat la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru prezentarea programului şi a listei Guvernului de către domnul Dacian Cioloş, candidat desemnat pentru funcţia de prim-ministru, dezbateri asupra programului şi listei Guvernului, votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului. În deschiderea ședinței am solicitat păstrarea unui moment de reculegere ca manifestare a solidarității față de victimele tregicelor evenimente de la Paris.

În ziua de 2 decembrie 2015 am primit o serie de mesaje, unele decente, altele dincolo de limita decenței, pentru a nu respinge legea privind interzicerea folosirii cianurilor în minerit.

Eu sunt adeptul nefolosirii cianurii în minerit deoarece se pot ivi, în acest proces, disfuncționalități care să ducă la catastrofe. De altfel, aceasta este și poziția Grupului parlamentar al minorităților naționale. Pe de altă parte, menționez că nu sunt de acord cu presiunile exercitate prin mesaje. Votul meu reprezintă întotdeauna o realitate determinată de conștiința mea, de analizele pe care le facem împreună în reuniunile Grupului parlamentar al minorităților naționale. Toate acestea sunt în conformitate cu interesul național.

Dr. Gheorghe Firczak