Școala de Radio si Televiziune: Minoritățile în direct – III

1204gigi12042017

Proiectul Școala de Radio și Televiziune: Minoritățile în direct- III a avut loc în perioada 6-9 octombrie 2017 la București. Este un eveniment organizat de Asociația “Rețeaua de Cultură” și finanțat de către Departamentul pentru Relații Interetnice – Guvernul României.

Timp de patru zile, participanții la proiect, iubitori ai sferei mass-media, au aflat ce este jurnalismul și cum este viața de televiziune, de la lectori cu experiență în domeniul mass mediei, cum ar fi: regizori, redactori, jurnaliști, producători și trainer. Aceștia au susținut prezentări în cadrul atelierelor și seminariilor pe tema promovării identității minorităților naționale. Cei prezenți au avut ocazia să afle ce sunt producțiile private și comerciale, ce sunt și cum pot fi realizate, despre vlogging, tehnici de editare și de asemenea, despre proiectele naționale și internaționale de media în aria minorităților naționale.

Tinerii au fost încurajați să se implice mai activ în viața comunității pentru a cunoaște și a pune în valoare tradițiile specifice și cu ajutorul cunoștințelor dobândite în aceste zile, să le promoveze.

Toate acestea ne-au ajutat și pe noi, rutenii din filialele Maramureș și Arad, astfel încât cu bagajul de cunoștințe și abilitățile deprinse, vom putea să ne documentăm și să facem cunoscute tuturor persoanelor interesate tradițiile, spiritualitatea și cultura ruteană.

Svetlana Mureșan