Participare UCRR la comisiile Consiliului Minorităților Naționale

1204gigi12042023

Reprezentanții organizațiilor minorităților naționale au participat luni 15 mai, la reuniunile Comisiei pentru cultură, culte și mass media și a Comisiei de învățământ și tineret ale Consiliului Minorităților Naționale. În cadrul lucrărilor ambelor comisii a fost present din partea Departamentului pentru Relații Interetnice domnul subsecretar de stat Dincer Geafer, doamna consilier superior Carmen Constantinescu și doamna Liliana Bărbulescu.

Activitatea Comisiei pentru cultură, culte și mass media, intitulată Jos pălăria s-a desfășurat cu aportul activ al organizațiilor minorităților naționale, fiecare membru al comisiei a aprezentat o podoabă capilară specific minorității pe care o reprezintă. Obiectul a fost însoțit de denumirea acestuia în limba română și limba minorității, precum și o scurtă descriere a acesttuia.

În timpul desfășurării reuniunii comisiei obiectele aduse au fost fotografiate în vederea publicării unui material pe pagian de web al Departmentului pentru Relații Interetnice.
Uniunea noastră a fost prezentă alături de alte organizații ale minorităților naționale contribuind active la realizarea acestei activități. În urma alegerilor pentru conducerea comisiei, Doamne Serin Turcoglu a fost realeasă în funcția de președinte. După alegeri s-a discutat calendarul activităților comisiei pentru acest an.

În aceeași zi s-a întrunit și Comisia de învățământ și tineret. Pentru început au fost organizate alegeri pentru conducerea comisiei, astfel doamna Vildan Bormamet a fost leasă președinte. După alegeri s-au pus în discuție reperele activităților comisiei pentru anul 2023 cu accent asupra organizării și desfășurării olimpiadelor și concursurilor școlare.

Prof. Viorica Igelsky