Dialog interetnic feminin: modele și povești de viață “Portrete în oglindă. Arc peste timp”

1204gigi12042023

În data de 30 martie, la Goethe-Institut din București, a avut loc un eveniment deosebit organizat de Departamentul pentru Relatii Interetnice, din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Secretarul de stat al Departamentului pentru Relații Interetnice, doamna Lacziko Enikö Katalin și directorul Goethe-Institut București, dr. Joachim Umlauf, au adresat cuvintele de salut și au vorbit despre importanța acestui proiect și despre colaborarea dintre cele doua instituții.

Moderatoarea și inițiatoarea acestui proiect, doamna Oana Ionel, consilier a Secretarului de Stat al DRI, a prezentat cele 8 invitate, legătura lor cu tema evenimentului și le-a invitat să-și spună povestea, pe rând, astfel încât cei prezenti în sală să afle cât mai multe detalii despre viața lor profesională, precum și legătura lor cu femeile puternice din jurul lor. Din partea Uniunii Culturale a Rutenilor din România au fost prezenți la eveniment, președintele UCRR, dr. Gheorghe Firczak și președinta tineretului rutean, Svetlana Mureșan, care au fost profund impresionați de impactul major pe care îl au cei din jur în viața profesională și personală a femeilor, în crearea unei cariere împotriva obstacolelor sau echilibrarea carierei cu viața personală.

Aproape toate invitatele au reiterat faptul că cea mai importantă ființa din viața lor, care a avut un rol important în ceea ce privește puterea de a lupta pentru ceea ce își doresc și de a reuși în ceea ce și-au propus, cu multă muncă și sacrificii, dar cu perseverența și gândul ca atunci când iși doresc ceva cu adevărat, trebuie să creadă în ele, a fost mama sau o prietenă foarte bună. Această concluzie denotă faptul că femeile sunt puternice, iar atunci când încrederea în ele este alimentată de o altă femeie, care să le fie mereu alături, succesul este sigur și cu rezultate impresionante.

Svetlana Mureșan