Cu această ocazie, pe ordinea de zi a comisiei, s-a propus ca temă de discuție: Gastronomia minorităților. La această manifestare au participat alături de reprezentanții minorităților naționale din comisie și parlamentari din Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale, precum și reprezentanți ai unor instituții de cultură. Pentru început Doamna Ambasador al Turciei E.S. Füsun Aramaz a urat un bun venit participanților la eveniment, evidențiind legăturile României cu Turcia, dar și modul cum românii au ajutat refugiații ucraineni odată cu începerea războiului din țara vecină. În continuare, doamna Secretar de Stat Lacziko Enikő Katalin din cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, a prezentat bunele relații dintre România și Turcia, mulțumind totodată pentru găzduirea acestui eveniment.
În cadrul evenimentului a fost organizat și un atelier de pictură, apoi participanții au fost invitați să deguste produse specifice bucătăriei turcești, unde a fost prezentată și regina dulciurilor orientalo – levantine – mediteraneene: baclavaua turcească. Eu mereu am considerat că baclavaua este o magie, care prin amestecul unor ingrediente puține și foarte banale, rezultă un adevărat miracol al gustului.
Prof. Viorica Igelsky