6 decembrie 2020 – Alegeri parlamentare în România

1204gigi12042020

Anul 2020 a fost un an important pentru toți locuitorii României. Dacă în 27 septembrie ne-am exprimat votul pentru alegerea administrației locale, în această lună am participat la alegerile prin care cetățenii, hotărâm prin vot, pentru următorii patru ani componența legislativului bicameral. Alături de partidele politice, organizațiile minorităților naționale au participat la aceste alegeri pentru accederea în Camera Deputaților, conform legii electorale, a câte unui parlamentar în Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale.

Uniunea noastră a participat, cu o listă de candidați, reprezentanți ai filialelor din Hunedoara, Alba, Arad, Suceava, Maramureș. Campania electorală s-a desfășurat pe toate palierele, în filialele organizației noastre, în localități unde de-alungul timpului am fost contactați de simpatizanți ai mișcării rutene, respectând atât legislația electorală în vigoare, cât și normele sanitare impuse de pandemia de Coronavirus. Ca modalități de promovare a imaginii candidaților, s-au înregistrat emisiuni la televiziuni locale, candidații au participat la emisiunile electorale realizate de Radio România, precum și prin distribuirea de fly-ere și afișe electorale sau folosirea mediului on-line.

În urma votul din data de 6 decembrie 2020, Iulius Firczak a redevenit reprezentantul uniunii noastre în Camera Deputaților, iar joi, 17 decembrie au fost înmânate în mod festiv la Biroul Electoral Central certificatele de deputat tuturor reprezentaților minorităților naționale.

Francisc Gal