1 Iunie – Ziua Internațională a copilului

1204gigi1204 2021

Filialele UCRR din Maramureș, Suceava, Arad și Hunedoara au organizat diverse activități culturale și educative pentru copii și părinți. Aceste activități au fost organizate la Bistra -județul Maramureș, Peregu Mare – județul Arad, Dărmănești – județul Suceava și în satul Pojoga, comuna Zam – județul Hunedoara.

Țări din lumea întreagă au aderat la această metodă de sărbătorire, dar data diferă de la țară la țară. În România, ziua de 1 iunie este legată de Ziua pentru Protecția Copilului și este sărbătorită prin activități dedicate copiilor, atât în școli și grădinițe, cât și în spații publice. În România, Ziua Copilului este sărbătorită pe 1 iunie. Începând cu anul 2017 este și sărbătoare legală, pentru ca și cei mari și cei mici să se bucure de relaxare și timp petrecut împreună. În fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea maifrumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia şi iubi copiii şi de a promova bunăstarea copiilor. Ziua aceasta are menirea de a atrage atenția asupra faptului că niciodată copiii nu trebuie neglijați, căci ei asigură viitorul omenirii. Ca părinți și dascăli avem obligația de a nu ne pierde niciodată capacitatea de ai înțelege, de a ne angaja într-un dialog permanent, eficient, bazat pe încredere și stimulare. În fiecare an, filialele Uniunii Culturale a Rutenilor din România organizează activități culturale și educative și, cu acest prilej copiii desfășoară jocuri interactive, activități recreative și primesc pachete cu dulciuri.

Astfel, activitățile s-au desfășurat în spațiul public deschis și participanții au respectat toate regulile și măsurile instituite la nivel național pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

Svetlana Mureșan