Zilele comunei Peregu Mare, 2019

1204gigi12042019

În zilele de 29 și 30 iunie a avut loc cea de-a VII-a ediție a zilelor comunei Peregu Mare. Ca întotdeauna, locuitorii comunei indiferent de confesiune sau etnie, au luat parte la manifestările organizate de primăria localității. Slujba ecumenică, care în acest an a fost celebrată în biserica ortodoxă din Peregu Mare. La această slujbă credicioșii și-au unit rugăciunile spre lauda lui Cristos, alături de invitații: deputat UDMR Farago Petru, deputat UCRR Iulius Firczak și primarul comunei Peregu Mare Imre Kovacs.

După slujba religioasă participanții la această sărbătoare au participat la un spectacol artistic susținut în aer liber, acesta fiind deschis de alocuțiuni ale invitaților. Ansamblul Holubok al uniunii nastre a prezentat un moment artistic fiind răsplătiți cu un ropot de aplauze.

Ne mândrim cu zestrea folclorică a localității noastre, deoarece prezentăm comuna Peregu Mare ca o mică Europă, un loc unde membrii comunității indiferent de etnie sau confesiune participă activ la viața comunității. Zestrea folclorică a zonei, este una specifică fiind apreciată de toți cei participanți, an de an la această minunată sărbătoare.

Viorica Bojcsuk