World Experience Festival, Cluj Napoca

1204gigi12042019

În timpul celei de a V-a ediții World Experience Festival, clujenii și nu numai au avut ocazia de a intra în contact cu peste 25 de culturi și au putut cunoaște peste 100 de artiști din întreaga lume, printr-o călătorie muzicală transculturală pe parcursul globului.

În perioada 13-16 iunie în Parcul Central din Cluj-Napoca, a resunat live “muzica neștiută a lumii” pentru numerosul și curiosul public prezent în fiecare zi și care a fost invitat să descopere lumea prin programele artistice efervescente dedicate experimentării diversivității culturale și sonore din lume.

Uniunea Culturală a Rutenilor a avut bucuria de a contribui prin cântecele și dansurile rutene tradiționale, la reflectarea diversității patrimoniului cultural. Tinerii din ansamblul Cervona Ruja au încântat publicul atât prin cântecele străvechi culese din bătrâni din satele maramureșene rutene, cât și prin cele două dansuri reprezentative ale rutenilor, si anume “Dansului Colacului”, întâlnit la toate nunțile tradiționale și “Învârtita”. La finalul reprezentației artistice, oamenii prezenți au putut să guste din colacul pregatit pentru dans, care, conform tradiției, a fost rupt de tinerii dansatori.

Svetlana Mureșan