Târgul de carte “Gaudeamus”

1204gigi12042022

În perioada 7-11 decembrie a.c., la București s-a desfășurat Târgul de carte “Gaudeamus” ediția a XXIX-a. Au fost prezente peste 200 de edituri prezentând cărți pentru toate vârstele și gusturile.

În deschiderea manifestării doamna Ana Blandiana a evidențiat importanța lecturii în viața cotidiană, bucuria cititului și a mesajului transmis. La manifestările de înaltă ținută cultural au fost prezente personalități ale vieții culturale, științifice și polite din țara noastră.

Au fost prezente marea majoritate a organizațiilor minorităților naționale din România, care și-au prezentat cărțile editate de-a lungul timpului, inclusiv noutățile editoriale.
Uniunea Culturală a Rutenilor din România a fost prezentă cu un stand de cărți, reviste, DVD-uri și CD-uri prin intermediul cărora promovăm a identitatea națională a rutenilor din România, precum și relația strânsă a aacestora cu organizații ale rutenilor din țările member ale Consiliului Mondial al Rutenilor.

La această ediție au participat mii de persoane, de la copii din clasele mici până la persoane cu parul nins de ani. Felicitări învățătorilor și profesorilor care și-au adus elevii la această manifestație culturală, contribuind astfel la creșterea interesului copiilor pentru lectură.

Mulțumim organizatorilor, în special Departamentului pentru Relații Interetnice pentru implicarea în organizarea și derularea acestui eveniment cultural extraordinar, precum și tuturor acelora care au contribuit la organizarea și derularea acestui extraordinat eveniment cultural: “Târgul de carte Gaudeamus” căruia îi urăm un sincer La mulți ani!

Prof. Viorica Igelsky