Sărbătoare pentru locuitorii satului Dărmănești

1204gigi1204 2018

Pentru locuitorii satului Dărmănești, ziua de 17 mai 2018 este o zi de mare sărbătoare având o triplă semnificație: sărbătoarea creștină Înălțarea Domnului, hramul bisericii “Înalțarea Domnului” și Ziua Eroilor neamului.

Domnul deputat Iulius Firczak, prezent în mijlocul localnicilor în această zi, a participat cu drag la toate evenimentele desfășurate: a participat la slujba religioasă oficiată de preotul paroh Dogaru Dragoș și ceilalți preoți din satele comunei la biserica din sat. La invitația domnului primar al comunei Dărmănești, Dan Chidoveț a participat la depunerea de coroane la Monumentul Eroilor din satul Măriței, apoi la spectacolul ROMÂNII ȘI RUTENII LA MAREA UNIRE, ce s-a desfășurat pe scena amplasată în centrul satului sub sigla centenarului Marii Uniri.

La invitația domnului primar, la spectacol au participat: grupul vocal Lastivocica – Dărmănești, corul de copii al Școlii Gimnaziale Dărmănești, grupul vocal Cervona Ruja – Maramureș, Ansamblul Liceului Sigismund Toduța – Deva, Dana Crăciun și o formație de artiști bucovineni.

Mulțumim organizatorului, domnului primar Dan Chidoveț, domnului deputat Iulius Firczak, învățătoarei Cristina Bodnariuc, artiștilor, copiilor și tuturor participanților la acest eveniment, că au participat alături de noi la această sărbătoare, că au împărtășit cu noi această bucurie și că duc mai departe tradiția, limba și portul popular.

Francisc Gal