Prima sfântă împărtășanie la Peregu Mare

1204gigi12042017

De sărbătoarea Rusaliilor, la Biserica greco-catolică ruteană din Peregu Mare, a avut loc un eveniment important al comunității noastre. Este vorba despre prima Sfântă împărtășanie pentru un grup de copii greco-catolici: Szauka Marius, Rotaru Denis, Hodea Valentina, Muscalu Alexandru, Godenca Sebastian și Bucska Andrei. Copiii au pregătit un mic program artistic cu ajutorul doamnei Viorica Bojcsuk. În prima parte au interpretat cântece religioase și au recitat poezii închinate Domnului nostrum Isus Cristos, apoi partea a doua a inclus noțiuni de bază în catehizarea copiilor, moment pregătit sub îndrumarea preotului Vasile Bojcsuk.

La acest eveniment au luat parte un număr de peste 150 de credincioși din localitatea noastră precum și din cele învecinate, pentru a asista atât la slujba religioasă din Duminica Rusaliilor, cât și pentru a fi alături de copii în fața acestui prim examen dat în biserică, în fața Domnului nostrum Isus Cristos, copiii împărtășindu-se pentru prima dată din trupul și din sângele Mântuitorului, căci Isus a spus: Cine va mânca din trupul meu și va bea din sângele meu, acela va avea viață întru el.

În semn de recunoștință și pentru ca amintirea acestui minunat eveniment să dăinuiască, copiii au primit din partea preotului paroh Vasile Bojcsuk câte o diplomă și un sfânt rozariu.

Viorica Bojcsuk