Participare emisiune Europolis

1204gigi12042018

În data de 7 februarie, alături de domnul președinte și deputat al Uniunii Culturale a Rutenilor din România, am fost prezentă în studioul emisiunii Europolis. Tema emisiunii a fost evenimentul “Românii și rutenii la Marea Unire”, care a avut loc în Deva, în data de 27 ianuarie 2018. Îmbrăcată în port popular, am răspuns cu mare drag întrebărilor adresate de doamna Nicoleta Epure, realizatoarea emisiunii, care după ce a vizualizat materialele realizate cu spectacolul artistic, a fost impresionată de interesul pe care tânăra generație îl acordă culturii rutene.

O parte din activitatea culturală a rutenilor a fost prezentată prin momentele artistice, care au constat în interpretarea cântecelor de pe noul album “Pe câmpul înverzit”, concomitent cu derularea celor 3 videoclipuri corespunzătoare cântecelor.

Am dorit să oferim tuturor telespectatorilor care urmăresc această emisiune o perspectivă asupra vieții culturale a rutenilor, întrucât portul popular și cântecele sunt unele dintre cele mai reprezentative aspecte. Iar prin faptul că artiști consacrați ai folclorului românesc au fost prezenți la eveniment și au interpretat cântece patriotice în cinstea Centenarului, demonstrează încă o dată că românii și rutenii conviețuiesc în armonie și împreună contribuie la îmbogățirea culturii românești.

Svetlana Mureșan