Iunie, o lună a bucuriei și a împlinirilor / Юн, місяць радости і душевного виповніня

1204gigi12042021

1 Iunie, celebrăm cu bucurie și exuberanță ziua celor mici, ziua speranțelor împlinite, întruchipate de chipurile senine și inocente ale copiilor, ale nepoților sau ale elevilor noștri. Devenită o zi tradițională, ne pregătim din timp pentru ca nimic să nu umbrească bucuria din sufletul sărbătoriților, nici măcar fiorosul covid care s-a retras rușinat și a lăsat ca tinerețea și bucuria să se manifeste liber. Orice colț de țară a fost însuflețit de atmosfera de sărbătoare, de râsul vesel al copiilor, de cântecele lor. Părinții s-au întrecut pe sine pentru a le oferi o zi de neuitat, dascălii au organizat excursii, vizite la muzee, plimbări prin locuri minunate. Relaxarea a fost posibilă datorită reducerii ratei de infectare cu Covid-19, posibilă și datorită ratei relativ satisfăcătoare a vaccinărilor așa că bucuria a fost cu atât mai mare. Luna iunie începe cu această sărbătoare, dar continuă cu ziua dascălilor pentru care 5 iunie este un moment de bilanț, un moment de recunoaștere a rolului educatorului care din cauza pandemiei a devenit mult mai dificil, mai complex. Învățătorii, profesorii au fost puși în situția de a-și adapta metodele la tehnologiile ce țin de învățământul online. De a nu interacționa cu elevii față în față, de a se face înțeleși, de a fi eficienți prin intermediul tehnologiei a fost o încercare grea pe care, pare-se, că au depășit-o în mare parte. O vor demonstra rezultatele examenelor de sfârșit de ciclu de învățământ, examenul de evaluare și cel de bacalaureat. Da, am spus că e o lună a bucuriei și a împlinirilor, cea mai fructuoasă și mai plină de evenimente pentru dragii noștri copii, mai mici sau mai mari.
N-aș vrea să trec cu vederea faptul că în luna iunie începe vacanța mare, o binemeritată recompensă pentru un an școlar dificil, plin de surprize, de eforturi, dar și de reușite. Le urăm vacanță plăcută!

Saghin Maria

1 юна святкуєме, радосно і весело, День дітей, день виповниня наших надій, день наших іноцентних і дорогих дітей, внуків, учеників. Приготовили, традічний уже, день дітей завчасу же би нияка хмара не затінила радость святкованя, ай не страшний ковід, котрий утікав посоромлений лишивши молодость ся веселити, ся слободно поводити. Святочна атмосфера, співи і веселість охопила каждий кут держави. Родичі ся старали даровати своїм дітим найфайні дарункі, учітелі організовали екскурзії, навщіви до музеїв, проходили ся до інтересних місцях. Було то можне бо ся зменшило чісло інфектованих особ ковідом 19 і чісло вакцинації є достатне, так же тишіня дітей було безмежне. Наступне святкованя юнія є День учітелів 5 юнія, момент показати успіхі у свої роботі, узнавати роль педагога, роль нелегкий і комплексний в теперішних условіях пандемії. Учітелі отримовали курси онлайн, адаптовали навчаня по дістанційних методах новой технології. Добути успіхів і не бути перед учениками не є легка робота для учітиля але здаєть ся якось то удало ся. Фінальні екзамени начальной і середной школи демонструвуть удачу наших дітей і їх педагогів. Правда, юній є місяць радости і виповніня. Для дітей, малих і векших є місяць закончіня курсів, місяць інтересних акціїв і файних результатів у науці. Юній, зачаток літних вакацій, заслужена пауза післе научного тяжкого року, рок очекованя, стараня але ай успіхів. Щіро жичіме приємні вакації!

Сагін Марія