Festivalul folcloric “Szejke” a 51-a ediţie

1204gigi12042017

UCRR a răspuns cu bucurie invitaţiei de a participa la a 51-a ediţie a Festivalului Folcloric “Szejke”, festival organizat de Primăria Municipiului Odorhei în colaborare cu Casa de Cultură Municipală.

Anul acesta, UCRR a fost reprezentat de grupul “Lastivocica” din Dărmăneşti-Suceava, ansamblu ce s-a aflat la prima participare la acest eveniment. Grupul s-a alăturat cu plăcere participanţilor la acest festival, în speranţa de a lega prietenii, de a gusta din tradiţiile altor etnii şi de a împărtăşi din frumosul culturii rutene.

Tinerii ruteni au participat la toate activităţile propuse în program: serată de dans, parade costumelor şi spectacolul de gală.
Pentru cei prezenţi au dansat, au interpretat câteva cântece tradiţionale rutene culese din zona ce o reprezintă Dărmăneşti-Suceava şi i-au invitat să le admire frumosul port popular autentic specific. Costumele pe care le poartă cu mândrie reprezintă zestrea ce au moştenit-o de la bunici şi străbunici.

“A fost o experienţă frumoasă, plăcută pe care dorim să o repetăm oricând. În mijlocul atâtor oameni noi, diferiţi dar în acelaşi timp asemănători, iubitori de tradiţie și folclor, ne-am simţit …minunat!” (Lastivocica).

Cristina Bodnariuc