Festivalul Alfabetul Conviețuirii

1204gigi12042015

Uniunea Elenă din România împreună cu Departamentul pentru Relații Interetnice, a organizat în perioada 13-15 noiembrie 2015, cea de-a treia ediție a proiectului ” Alfabetul Conviețuirii” , la București.

Având în vedere că evenimentul a fost dedicat anul acesta Zilei Internaționale a Toleranței, acesta a debutat cu un seminar susținut la Sediul Uniunii Elene, unde au fost discutate diverse teme legate de organizațiile minorităților naționale din România, în contextul toleranței. Astfel, fiecare minoritate a avut posibilitatea să-și exprime părerea în legătură cu acest subiect și să facă propuneri în ceea ce privește îmbunătățirea relației dintre minorități.

Sâmbătă, 14 noiembrie, au avut loc spectacolele susținute de zecile de formații artistice ale organizațiilor comunităților etnice din țară. Pe scenă au urcat și ansamblurile „Cervona Ruja” din Maramureș și „Holuboc” din Arad, ale Uniunii Culturale a Rutenilor din România. Tinerii ruteni au încântat publicul prezent la Cercul Militar prin cântecele străvechi interpretate cu multa mândrie și bucurie.

Sfârșitul evenimentului a fost marcat prin cina festivă la care au participat toate minoritățile, care au avut șansa să învețe dansurile elene și să cânte până la ivirea zorilor.

Svetlana Petrețchi