Cupa diversității 2015

1204gigi12042015

În perioada 18 – 20 septembrie 2015, la București a fost organizat un eveniment sportiv deosebit Turneul de fotbal al minorităților , o colaborare deosibită între Departamentul pentru Relații Interetnice și Federația Română de Fotbal. În aceeași perioadă s-a desfășurat o activitate paralelă Satul minoritatilor în cadrul careia au fost organizate ateliere despre tradițiile minorităților, expoziții legate de meșteșuguri, port, tradiții, obiceiuri.

Au fost organizate discuții interactive cu persoane din domeniul fotbalistic pe tema prevenirii și eliminării rasismului în sport și modalități de promovare a schimbului de bune practice în combaterea discriminării. Uniunea noastră s-a prezentat la aceasta competiție cu o echipă de fotbal din Peregu Mare, sub îndrumarea părintelui Vasile Bojcsuk. Echipa noastră s-a comportat bine în jocurile din concurs, dar datorită mai multor factori nu a reușit să intre în finală. În urma rezultatelor jocurilor clasamentul concursului a fost urmatorul:

Locul I – Uniunea Democrată a Tătarilor Turco Musulmani din Romania;
Locul II – Asociatia Rromilor;
Locul III – Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania.

Felicităm echipele învingătoare dar în același timp vom urma ceea ce spunea Amundsen Roald “Ai reușit continuă, n-ai reusit continua”. Vom continua…

Prof. Viorica Igelsky