Alegerile parlamentare din 11 Decembrie 2016

1204gigi12042016

Anul 2016 a fost un an deosebit de important pentru toți locuitorii României. Dacă în luna iunie ne-am exprimat votul pentru administrația locală, în această lună am participat la alegerile prin care cetățenii, hotărâm prin vot, pentru următorii patru ani componența legislativului bicameral. Alături de partidele politice, organizațiile minorităților naționale au participat la aceste alegeri sperând la o victorie, respectiv accederea în Camera Deputaților, conform legii electorale, a câte unui parlamentar în Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale.

Uniunea noastră a participat, conform celor discutate la Adunarea Generală de la Deva, cu o listă de candidați, reprezentanți ai filialelor din Hunedoara, Alba, Arad, Suceava, Maramureș. Ordinea pe buletinul de vot a fost: Firczak Iulius, Gal Francisc, Mureșan Svetlana, Saghin Maria, Szabo Ludovic, Bocicor Maria.

Campania electorală s-a desfășurat pe toate palierele, în filialele organizației noastre, în localități unde de-alungul timpului am fost contactați de simpatizanți ai mișcării rutene, respectând legislația în vigoare, depunându-se documentele necesare, în termenele legale. Ca modalități de promovare a imaginii candidaților, s-au înregistrat emisiuni la televiziuni locale, candidații au participat la emisiunile electorale realizate de Radio România, precum și prin distribuirea de fly-ere și afișe.

În urma centralizării alegerilor am reușit depășirea cu mult a pragului electoral, astfel Iulius Firczak a devenit reprezentantul uniunii noastre în Camera Deputaților, iar luni, 19 decembrie au fost înmânate în mod festiv la Biroul Electoral Central certificatele de deputat tuturor reprezentaților minorităților naționale, astfel ei putând începe actvitatea parlamentară. În încheiere din partea uniunii îi doresc mult succes în activitate domnului deputat Iulius Firczak.

Francisc Gal