Alegerile locale din 5 iunie 2016

1204gigi12042016

Anul 2016, a fost considerat încă de la debutul său un an important al Uniunii Culturale a Rutenilor din România. Importanța evenimentelor culturale, științifice, sportive sau spirituale din acest an, sunt în interdependență cu rezultatele alegerilor, atât a acelor locale cât și a celor parlamentare. Uniunea noastră a participat la aceste alegeri cu liste complete de candidați pentru consiliile locale în comunele Bistra, jud. Maramureș, Peregu Mare, jud. Arad, Dărmănești, jud. Suceava și Pojoga, com. Zam, jud. Hunedoara.

Campania electorală s-a desfășurat conform legii în perioada 4 mai – 4 iunie. La campania electorală au participat persoanele aflate pe lista de candidați, iar promovarea acestora s-a făcut prin fly-ere distribute la nivelul localităților. Discuțiile cu oamenii au fost importante, astfel s-au putut contura unele idei în dezvoltarea comunității locale. De-alungul timpului Uniunea Culturală a Rutenilor din România s-a implicat în rezolvarea unor aspecte sociale și culturale din localitățile unde avem filiale prin parteneriate cu autoritatățile locale. În urma alegerilor din data de 5 iunie 2016, au fost câștigate mandate de consilier local astfel: în comuna Peregu Mare doamna Viorica Bojcsuk, în comuna Bistra, domnii Ivan Petrețchi și Vasile Oniujec. În celelalte localități nu s-au obținut mandate de consilier.

Felicitări atât consilierilor aleși pe listele UCRR cât și tuturor acelora care au fost pe aceste liste, care au promovat istoria, cultura, tradițiile, limba și spiritualitatea ruteană, iar ca membrii ai comunităților locale au dovedit implicare în rezolvarea problemelor localităților unde trăiesc.

Francisc Gal