Activități ale Comisiei de cultură din cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice

1204gigi12042014

În data de 20.02.2014, la sediul Partidei Romilor și-a desfasurat activitatea Comisia de Cultură de pe langa Departamentului pentru Relații Interetnice.
Cu această ocazie s-au făcut propuneri privind programul de activitate ce se va desfășura pe parcursul acestui an.

Astfel, a fost programată participarea la Târgul de Carte, Presă și Muzica (activitate organizată în parteneriat cu Amplus Internațional LTD.) în perioada 19 – 23.03.2014, târg la care va participa, ca în fiecare an, și Uniunea Culturală a Rutenilor din România. alături de alte organizații ale minorităților naționale membre ale Consiliului Minorităților Naționale.

Viorica Igelsky În cadrul acestei întâlniri s-a propus o reuniune pe tema “Rolul femeilor în comunitățile minorităților naționale”, în cadrul căreia să fie prezentată și o personalitate deosebită. Uniunea Culturală a Rutenilor din România a prezentat personalitatea, biografie și activitateaartisteo plastice Irina Firczak, menționându-se colaborarea în realizarea expeziției de artă plastică din luna octombrie a anului trecut la Palatul Parlamentului, realizată în colaborare cu Departamentul pentru Relații Interetnice.

Pentru luna mai, cu ocazia zilei Europei, au fost programate activități pentru perioada 09-11.05.2014: filme documentare, programe artistice, standuri și expozitii de carte.
La aceasta actiune participă diferite ONG-uri și reprezentanți din 20 de țări.

Uniunea Bulgarilor a propus acțiuni lărgite, cu participarea mai multor minorități. La sfarsitul lunii octombrie, v-a avea loc în Banat, activitatea inchinată “Zilelor Culturii Sârbilor”.

Pentru data de 24.05.2015 Uniunea Armenilor va desfășura în Parcul Copiilor un concurs – expoziție gastronomică și de preparare a mâncărurilor tradiționale diferitelor minorități naționale, la care invită copii aparținând tuturor minorităților naționale, că și a majorității. Activitățile culturale vor continua la Sighișoara, București sau în alte localități din țară.

Prof. Viorica Igelsky