10 ani de activitate ai ansamblului „Holubok” din Peregul Mare

1204gigi12042016

Cei 10 de ani de activitate artistică ai Ansamblului” Holubok” din Peregul Mare, au fost sărbătoriți printr-un spectacol aniversar în data de 24 septembrie 2016 în sala de festivități a școlii din localitate.

La un asemenea eveniment au fost invitate persoane reprezentative ale Uniunii Culturale a Rutenilor din România domnul deputat UCRR Gheorghe Firczak, domnul presedinte al UCRR Iulius Firczak și domnul vicepreședinte UCRR Francisc Gal. Primarul comunei Peregu Mare, domnul Kovacs Emeric, a rostit câteva cuvinte pentru organizatori și participanții la aceasta manifestare. Ne bucură această prezență, cu atât mai mult cu cât domnul primar a participat alături de noi la mai multe activități cultural, atât în comună cât și în diferite locuri în țară.

După ce Pr. Vadadi Ioan din Șeitin și Pr. Jarca Miron din Pecica au rostit câte un Tatăl Nostru a început spectacolul. Primii care au urcat pe scenă au fost membri tineri ai Holubok, extrem de talentați, care au cântat trei cântece. Au fost urmați de cei mai mari din același ansamblu, care au continuat să întrețină atmosfera cu alte cântece rutene și cu 2 dansuri tradiționale rutene. Spre finalul programului, toți artiștii, împreună cu cei care au fost de-alungul timpului membri ai ansamblului, Andreia Podavka, Mariana Salai, Adrian Gombos și Daniel Gombos, au urcat pe scenă și au cântat „Cervona Ruja”, terminând cu imnul rutenilor din România.

Svetlana Mureșan